Varumärken

Vi har ett stort utbud av varumärken

Våra egna varumärken

Just Cook it

Just Cook It produkter är många gånger en perfekt lösning i de fall man har krav på sig att servera många personer under snävt angivna tidsramar. Under Just Cook It hittar du bland annat skivat, tärnat och strimlat kött samt färdiglagad och tärnad kyckling.

Nose to tail

Nose To Tail är ett varumärke med fokus på att ta det anatomiska ansvaret genom att ta vara på organ eller andra detaljer från djuret. Här hittar du alla möjliga detaljer från fläsk, kyckling och nöt.

ERTH

ERTH är en hybrid av en köttbutik, gastronomisk restaurang och take-away där rotisseriet är hjärtat i verksamheten. I korthet innebär det en hållbar njutning där råvaran står i fokus. Hantverksmässiga och ansvarsfullt producerade produkter från hage till mage.

Köttbutiken och restaurangen hittar du idag i Hötorgshallen i Stockholm.

Varumärken vi samarbetar med

Creekstone Farms

Creekstone representerar det finaste inom premiumköttproduktion. Etablerat i USA, står varumärket för exklusivitet och ursprungsgaranti genom en rigorös selektionsprocess som säkerställer 100% genetiskt Black Angus hos varje individ.

 

Creekstone Farms grundades av John och Carol Stewart med ett mål: att producera ett överlägset, smakrikt och mört kött, som kan möta kraven från de de allra kräsnaste smaklökarna. Genom engagerad strävan och noggrant utformade uppfödningsmetoder, har detta ambitiösa mål uppnåtts.

 

En distinkt aspekt av Creekstones uppfödningsmetod är deras ”grain fed”-period, som varar i ca 140 dagar. Denna period inkluderar en majsrik diet, som ger köttet en unik smak och en framstående marmorering.

Novillo Real

Novillo Real representerar en distinkt klass av premiumkött, ursprungligen från Uruguay. Producenten använder sig av en extensiv uppfödningsmetodik, där djuren främjas att konsumera naturligt gräs i egen takt över ständigt skiftande betesmarker. Detta tillvägagångssätt skapar ett naturligt och stressfritt liv för djuren, vilket i sin tur bidrar till en enastående smakprofil och köttets struktur.

 

Det kött som erbjuds under Novillo Reals varumärke stammar från djur som inte överskrider en ålder av 30 månader. Dessa djur undergår en specialanpassad kostperiod på mellan 120 till 180 dagar, med syfte att optimera köttets marmorering och mörhet.

 

Uruguay, ett land med en gedigen tradition av att producera förstklassigt kött, tillhandahåller detta exceptionella produkt under varumärket Novillo Real, vilket översatt till svenska betyder ”den kungliga stuten”. Tack vare köttets karakteristiska egenskaper, erbjuder Novillo Real en mängd detaljer att upptäcka i köttet, vilket uppvisar en mörhet som kan mäta sig med de mest exklusiva köttdetaljerna.

1953

1953 är vårt senaste tillägg av högkvalitativt kött, härstammande från sex olika gårdar belägna i Goiás, Brasilien. Denna produkt har utvecklats av två bröder genom noggrann selektion, vilket resulterat i kött med en exceptionell saftighet och mörhet.

 

Uppfödningen äger rum utomhus på de vidsträckta slätterna i regionen och avslutas med en minst 200 dagar lång spannmålsbaserad diet, vilket ger köttet dess unika egenskaper. Sedan startåret 1953 har alla parametrar finjusterats för att säkerställa en konsekvent hög köttkvalitet året runt.

 

1953 är ett idealiskt alternativ för dem som söker högkvalitativt kött som också är ekonomiskt fördelaktigt. Dessutom är vi stolta över att kunna försäkra att ingen av våra samarbetspartners uppfödning sker i närheten av någon skövlad regnskog, något som de tar på stort allvar.

 

Upplev unik kvalitet hos 1953, ett kött som sätter en ny standard inom köttproduktion.

Beretta Farm

Beretta Farm är en framstående producent av AAA-selekterat kött under Beretta-varumärket, en familjeägd verksamhet baserad i Kanada sedan 1992. Familjen Beretta har alltid strävat efter att producera förstklassigt kött genom att upprätthålla strikta krav på djuromsorg, foder, uppväxt och produktion. Denna dedikation har resulterat i framställningen av ett unikt premiumkött av Angusras, som idag är favoriten för många av våra kunder.

 

Beretta Farms kött åtnjuter den högsta AAA-graderingen för marmorering, vilket bidrar till dess utmärkta smak och konsistens. Dess stabila tillgänglighet året om gör det extra eftertraktat på marknaden.

 

Vi är stolta över att kunna bekräfta att hela uppfödningen är fri från hormoner och antibiotika. Detta återspeglar familjen Berettas långvariga engagemang för utmärkt djuromsorg på deras familjeägda gårdar, som har varit i deras ägo i generationer.

 

Beretta Farm erbjuder en unik kombination av kvalitet, hållbarhet och smak. Upplev det själv och upptäck varför det är en favorit bland många av våra kunder.

Snake River Farm

Snake River Farm representerar en unik klass av premiumkött, som konsekvent överträffar USDA (amerikanska Jordbruksverkets) standarder för marmorering. Istället faller det under den mer krävande japanska BMS (Body Marbling Scale), vilket vittnar om dess exceptionella kvalitet och smak.

 

För över 45 år har detta familjeägda företag i norra USA ägnat sig åt att tillhandahålla köttprodukter av mycket hög kvalitet. Familjen är djupt engagerade i varje aspekt av nötköttets livscykel, från att utveckla en egen foderblandning, till kalvuppfödning och slutligen köttproduktion. Varje styckningsdetalj hanteras med största omsorg för att säkerställa optimal kvalitet och smak.

 

Idag serveras kött från Snake River Farm på flera Michelin-stjärnbeströdda restauranger och av många världskända kockar. De väljer Snake River Farm för dess oöverträffade jämnhet och unika smakupplevelse.

 

Vi inbjuder er att uppleva den enastående kvaliteten och smaken av kött från Snake River Farm, ett varumärke som står för en oöverträffad standard inom köttproduktion. Det finns två kategorier av varumärket: Black och Gold. Black innebär en marmorering på BMS skalan 6, 7 och 8. Gold innebär BMS 9+.

Scotch Prime

Redan sedan 1800-talet har det skotska köttet varit omtalat för sin överlägsna kvalitet, och hyllas fortfarande idag för sina unika egenskaper resulterat av ett extensivt bete på Skottlands gröna hedar samt ett gediget avelsarbete med olika köttraser. Köttet är så pass unikt att det har fått skyddat geografisk beteckning inom EU för Scotch Beef märkt med SGB. Förutom detta har producenten arbetat vidare med detta för att leverera jämn köttkvalitet genom att ha full kontroll på fodret, uppfödningen och produktionen. I produktionen har ett patenterat mörningssteg tagits fram som innebär en tvåstegsnedkylning som påskyndar mörningen av köttet.

Kom i kontakt

Vill du komma i kontakt med oss eller har några frågor rörande köttet som presenteras här ovan?

LÄS MER